Om Monark Exercise

Varumärket Monark har funnits i över ett sekel. 1954 producerades den första pendelvågsergometern med Monarks unika mät- och kalibreringsmetod. Genom åren har Monark Exercise AB etablerat sig som en av de världsledande tillverkarna av ergometercyklar för test och träning. Bland våra användare återfinns både olympiska medaljörer såväl som rehabiliteringspatienter.

Vår kunskap att utveckla nischade produkter för speciella ändamål visar sig tydligt i vårt sortiment av transport- och specialcyklar. Bland våra cyklar kan nämnas den svenska postcykeln och våra 3-hjuliga handikappcyklar. Våra kunder är olika post- och utdelningsföretag, industrier och funktionshindrade.

Monark Exercise AB är sedan 2009 distributör av varumärket Bianchi på den svenska marknaden. Vi ansvarar för marknadsföring, försäljning och distribution. Bianchi har ett sjuttiotal återförsäljare med butiker runt om i Sverige.

Monark Exercise AB är en del av Cycleurope AB som ägs av familjen Salvatore Grimaldi. I gruppen ingår varumärken som Bianchi, Crescent, DBS, Everton, Gitane, Kildemoes, Monark, Peugeot, Puch, TEC och Spectra.

 

Vision

”Products for Life and Performance” – i Monarks värld är alla performers. Ibland för att förbereda ett olympiskt deltagande och en annan gång att som vuxen lära sig att cykla på en trehjulig cykel. Vi drivs av en passion där vi vill att alla ska kunna prestera med sin förmåga.

Monark Exercise AB ska sälja produkter som ska hjälpa att förbättra livskvalitén och öka förmågan. Våra produkter utvecklas hela tiden för att bibehålla hög kvalitet inom dess användningsområden och bättre prestanda. Våra produkter utvecklas för att locka med kvalité för sina tillämpningar.

 

Kvalitetspolicy

Monark Exercise AB ska leverera produkter från ett attraktivt sortiment som uppfyller kundens förväntningar av kvalitet, leverans och försäljning. Detta ska ske genom:

• Kundfokus
• Bra service
• Tydliga mätbara mål
• Uppfylla alla tillämpliga krav och lagar
• Ständig förbättring

 

CYCLEUROPE I SVERIGE