Namnlöst-1

TRE BERG – Bianchi

Sverige har fått ett nytt proffsstall i cykel genom Team Tre Berg-Postnord, där Thomas ”Gotland” Löfkvist blir lagets general manager. Stöttar ex-proffset i landsvägssatsningen gör en trio sportdirektörer, bland dem damernas förbundskapten Martin Vestby.
I satsningen ser vi även Bernt Johansson, OS-guldmedaljören från
Montreal 1976.

Projektets initiativtagare är Kristian Wejshag från Skara, mest känd som entreprenör inom områdena musik och event, men som nu ger sig in i cykelvärlden.

– Jag ställde mig frågan – varför kan inte vi ha ett stort och bra proffslag i Sverige med de talanger och den kompetens vi har? Jag ger mig inte ut för att kunna cykelsporten, och därför arbetar jag tillsammans med Löfkvist, som i höstas bestämde sig för att lägga sin långa och framgångsrika professionella karriär på hyllan. Jag kommer att göra det jag kan – driva det här oerhört intressanta projektet framåt. Tanken är att Team Tre Berg-Bianchi ska vara den naturliga språngbrädan för svenska cyklister som siktar på att ta sig vidare till Pro Continental och World Tour – det vill säga cykelsportens allra högsta divisioner.

Löfkvist – som varit lagkamrat med världsstjärnor som Mark Cavendish, Bradley Wiggins och Chris Froome – kommer i sin nya roll arbeta för att utveckla svenska talanger med sikte på den internationella cykelscenen.

– Vi har dragit till oss de mest intressanta åkarna som finns i landet. Unga, drivna cyklister som är på väg upp och vill vinna tävlingar, samtidigt som vi inte klarar oss utan erfarenhet, varför vi satsar på en åldersmässig mix. En av våra åkare vars kapacitet ligger utöver det vanliga är Marcus Fåglum-Karlsson, en 20-åring som ska få det utrymme och den tid han behöver för att utvecklas på bästa sätt. Bland cyklister med större erfarenhet har vi exempelvis Alexander Gingsjö och Alexander Wetterhall, med både Europacupsegrar och SM-guldmedaljer i bagaget.

http://www.teamtreberg.se/

CYCLEUROPE I SVERIGE